Licente


adjprupfr-logo

 

 

De ce trebuie sa avem licente platite?
Conform legii 8/1996 pentru a putea desfasura meseria de DJ in mod absolut legal pe teritoriul Romaniei, orice persoana, indiferent daca acesta are statut de PFA sau SRL, are obligatia de a avea valabile două tipuri de licenţe UPFR:
– licenţa de comunicare publică în scop lucrativ;
– licenţa de reproducere a muzicii în scopul realizării de copii de lucru.

Ce inseamna mai exact aceste licente?
Prima licenţă oferă dreptul de utilizare de către DJ a muzicii în spaţii închise sau deschise în care are acces publicul, spaţii de tip club, discotecă, restaurant etc.
Cea de a doua licenţă permite DJ-lor să facă pe hard, CD/DVD, stick de memorie şi alte suporturi copii de lucru ale pieselor obţinute în mod legal, astfel încât să îşi poată alcătui un playlist personalizat pentru evenimentele la care participă.

La ce riscuri ma expun daca aleg sa lucrez cu un Dj care nu are licente?
Inspectorii UPFR au dreptul legal si totodata atributia de a face controale atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii, in baruri, cluburi, restaurante, cafenele etc. In cazul in care gasesc neregului acestia sunt obligati sa OPREASCA muzica si sa confiste aparatura pe care este stocata muzica (laptopuri, Cd-uri, stick-uri de memorie etc.)

UPFR salută colaborarea începută inca de la infiintare cu Best-Dj Romania si multumeste pentru implicarea acestora la indeplinirea totala a cadrului legislativ din acest domeniu.

licenta dj nunta dj botez best dj