Nunta cu lumini arhitecturale – motive pro si contra

Nuntile in ziua de astazi au devenit mai mult decat o petrecere in cinstea unirii destinelor a doi tineri indragostiti. Au devenit un exemplu de eleganta, de frumos si de clasa. Indiferent ca petrecerea nuntii are loc in cadrul unui restaurant sofisticat sau a unui cort de evenimente, imaginea pe care invitatii o percep este si imaginea evenimentului per ansamblu, tocmai de aceea multe cupluri apeleaza la tot felul de efecte vizuale pentru imbunatatirea imaginii locatiei.

Unul dintre aceste “efecte de lumini” este chiar iluminatul arhitectural. Ce este de fapt acest iluminat arhitectural si cum se realizeaza?

Ei bine, trebuie sa stim ca acest tip de iluminat arhitectural, sau ambiental cum mai este el cunoscut, este o sursa de iluminat neconventionala, rezultata din instalarea unor dispozitive pe baza de leduri foarte puternice care sunt pozitionate la o distanta de aproximativ 2-5 metri una fata de cealalta si un numar de minim 10 dispozitive. Numarul de dispozitive necesare pentru acest efect difera de la o locatie la alta, in functie de marimea si forma acesteia.

Motive PRO ale LUMINILOR ARHITECTURALE sunt multe, vom incerca mai jos sa le amintim doar pe cele mai importante.

  • creeaza o atmosfera primitoare, calda, prietenoasa
  • imbunatateste atmosfera pe parcursul reprizelor de dans
  • pot fi setate pe o singura culoare sau un joc de culori
  • ajuta la “dezinhibarea” invitatilor prin stingerea sau diminuarea luminii albe a locatiei
  • nu ocupa mult spatiu, sunt foarte compacte, nu incomodeaza la mese
  • durata relativ mica de montare
  • consum redus de energie (LED)

Motive CONTRA LUMINILOR ARHITECTURALE

Am reusit sa gasim doar un singur argument contra: Daca evenimentul are loc pe parcursul zilei, atunci luminile sunt foarte putin vizibile si nu isi au rostul.


Daca doresti consiliere gratuita in alegerea pachetului de iluminat arhitectural potrivit pentru evenimentul tau, ne poti contacta la tel 0767552277 sau poti vizita pagina de contact, unde ne poti scrie direct. Timpul mediu de raspuns e de 20 minute.

WhatsApp chat